Your message was sent successfully

Voor een arrangement klik hier

Beste Gast,
Ons hotel is op 1 mei weer geopend. Volgens de richtlijnen van de overheid en het RIVM is het toegestaan om in ons hotel gasten te ontvangen en mogen de eet- en drinkgelegenheden in het hotel eveneens geopend zijn voor uitsluitend onze hotelgasten. Wij hanteren uiteraard maatregelen in ons hotel ten aanzien van veiligheid, hygiëne en 1,5 meter regel.
Bij de receptie kunt u op gepaste afstand inchecken. Hier zijn ook nog eens de extra maatregelen weergegeven van de RIVM die wij naleven. Waar nodig zijn er strepen op de vloer geplaatst als aanwijzingen om de gepaste afstand te houden. Op verschillende punten zijn desinfecterende middelen aanwezig om de handen te kunnen desinfecteren. Wij accepteren in deze periode uitsluitend betalingen per pin/creditcard.
Restaurant:
Ontbijt is geopend in verschillende tijd slots . Voor het ontbijt kunt u een tijd aangeven bij de receptie. Wij verzoeken u bij incheck de tijdstippen aan te geven van zowel ontbijt als diner Ontbijt 7:00 en 10:00 uur. Lunchpakket wordt u aangereikt tijdens het ontbijt. De keuzes, wensen en allergieën kunt u eventueel de dag van te voren aangeven.
Diner 17:00 en 19:00 uur plaatsnemen
Het restaurant is gesloten voor lunch.
Voor het ontbijt en diner hanteren wij de volgende maatregelen;
 Gelieve te wachten tot een medewerker u uw tafel wijst.
 Houd 1,5 meter afstand. Zowel tot onze medewerkers als tot andere gasten.
 Om voldoende afstand te behouden serveren wij uit met gepaste afstand, waarna u zelf uw
bestelling kunt pakken.
 Maximaal 4 gasten per tafel. (alleen personen uit het dezelfde huishouding)
 Onze medewerkers dragen handschoenen uit hygiënisch oogpunt.
Een reservering voor het restaurant is verplicht.
Openbare Toiletten:
Onze openbare toiletten zijn gesloten voor gasten. U kunt hiervoor gebruik maken van deze
faciliteiten op uw eigen hotelkamer.
Housekeeping:
Mocht u meerdere nachten bij ons overnachten dan zal de kamer tussentijds niet worden schoongemaakt, dit in verband met de veiligheid van onze medewerkers. De housekeeping heeft reeds voor iedere dag schone handdoeken voor u neergelegd.

Uiteraard rekenen wij ook op u, als gast, dat u natuurlijk ook eigen verantwoordelijkheid heeft en neemt om het voor iedereen aangenaam en vooral veilig te laten zijn. Graag ontvangen wij u weer in het hart van Friesland “Hotel de Wijnberg” in Bolsward ​
Zolang de Covid-19 maatregelen van kracht zijn hebben wij 2 heerlijke arrangementen zodat u toch nog even kunt gaan uitwaaien in onze mooie provincie. Als de maatregelen wijzigen houden wij daar rekening mee. U hoeft niet aan te betalen en u mag tot
aan de dag van aankomst gratis annuleren. U mag deze arrangementen ten alle tijden omboeken en wijzigen.

Historie Hotel “De Wijnberg”

Hotel “De Wijnberg” had in 1885 al een herbergfunctie als “wachtkamer voor de tram”.

De geschiedenis van het etablissement kan een beetje apart genoemd worden, omdat de naam “De Wijnberg”op een gegeven moment is verhuisd, maar het pand bleef staan. Dat zat namelijk zo: De eigenaar welke naar Canada emigreerde liet een beding achter dat in het pand een aantal jaren geen horecabedrijf gevestigd mocht worden.

team-member-img
1885

“De Wijnberg”

Hotel “De Wijnberg” had in 1885 al een herbergfunctie als “wachtkamer voor de tram”. De geschiedenis van het etablissement kan een beetje apart genoemd worden, omdat de naam “De Wijnberg”op een gegeven moment is verhuisd, maar het pand bleef staan.

team-member-img
1990

“De Wijnberg” is verhuisd

“De Wijnberg”op een gegeven moment is verhuisd, maar het pand bleef staan. De eigenaar welke naar Canada emigreerde liet een beding achter dat in het pand een aantal jaren geen horecabedrijf gevestigd mocht worden. Toen de tijd van het beding om was kocht de familie Gaarman “De Wijnberg”. In diezelfde tijd was de heer Heeres van de koffiebranderij in de stad, eigenaar van het pand aan het marktplein. “De wijnberg” zat toen der tijd waar nu het VVV/bibliotheek zit. Op verzoek van Heeres besloten beide heren al snel tot ruil vanwege de ligging van “De Wijnberg” aan het water, wat makkelijker was voor het vervoer van koffie en thee.
Zodoende is “De Wijnberg” aan het marktplein in Bolsward gevestigd.

team-member-img
March 1991

De naam Wijnberg

De naam Wijnberg heeft ook wel een leuke oorsprong. Vroeger ging men met paard en wagen van stad naar stad, zo zat er in Workum en zit er in Sneek een “De Wijnberg”. “De Wijnberg”heeft van oorsprong ook een functie als wacht/rustruimte voor de paarden gehad. Vroeger is het dus een soort wagenberging geweest in het Fries vertaald is dat weinberging dit weer een beetje vernederlandsen krijgt men “De Wijnberg”.

team-member-img
June 2014

Grondig verbouwd.

Enige jaren geleden heeft de huidige eigenaar “De Wijnberg” Het restaurant het terras en de keuken grondig verbouwd. Er is ook begin gemaakt met de kamers om deze te renoveren. Het restaurant is elke dag van het jaar open behalve 1 januari en 31 december. Op onze website vindt u de menukaart de arrangementskaart een lunchkaart en nog een kaart voor groepen en partijen.

team-member-img
2016

Beste 100 terrassen van Nederland

Voor het hotel is een royaal terras welke de afgelopen jaren steeds bij de beste 100 terrassen van Nederland wordt gekozen. Hier kunt u dan ook aangenaam genieten in het centrum van Hanzestad Bolsward.
Regelmatig zijn er in de zomer optredens op het terras.

1885

“De Wijnberg”

1990

“De Wijnberg” is verhuisd

March 1991

De naam Wijnberg

June 2014

Grondig verbouwd.

2016

Beste 100 terrassen van Nederland