Your message was sent successfully

Voor een arrangement klik hier

Historie Hotel “De Wijnberg”

Hotel “De Wijnberg” had in 1885 al een herbergfunctie als “wachtkamer voor de tram”.

De geschiedenis van het etablissement kan een beetje apart genoemd worden, omdat de naam “De Wijnberg”op een gegeven moment is verhuisd, maar het pand bleef staan. Dat zat namelijk zo: De eigenaar welke naar Canada emigreerde liet een beding achter dat in het pand een aantal jaren geen horecabedrijf gevestigd mocht worden.

team-member-img
1885

“De Wijnberg”

Hotel “De Wijnberg” had in 1885 al een herbergfunctie als “wachtkamer voor de tram”. De geschiedenis van het etablissement kan een beetje apart genoemd worden, omdat de naam “De Wijnberg”op een gegeven moment is verhuisd, maar het pand bleef staan.

team-member-img
1990

“De Wijnberg” is verhuisd

“De Wijnberg”op een gegeven moment is verhuisd, maar het pand bleef staan. De eigenaar welke naar Canada emigreerde liet een beding achter dat in het pand een aantal jaren geen horecabedrijf gevestigd mocht worden. Toen de tijd van het beding om was kocht de familie Gaarman “De Wijnberg”. In diezelfde tijd was de heer Heeres van de koffiebranderij in de stad, eigenaar van het pand aan het marktplein. “De wijnberg” zat toen der tijd waar nu het VVV/bibliotheek zit. Op verzoek van Heeres besloten beide heren al snel tot ruil vanwege de ligging van “De Wijnberg” aan het water, wat makkelijker was voor het vervoer van koffie en thee.
Zodoende is “De Wijnberg” aan het marktplein in Bolsward gevestigd.

team-member-img
March 1991

De naam Wijnberg

De naam Wijnberg heeft ook wel een leuke oorsprong. Vroeger ging men met paard en wagen van stad naar stad, zo zat er in Workum en zit er in Sneek een “De Wijnberg”. “De Wijnberg”heeft van oorsprong ook een functie als wacht/rustruimte voor de paarden gehad. Vroeger is het dus een soort wagenberging geweest in het Fries vertaald is dat weinberging dit weer een beetje vernederlandsen krijgt men “De Wijnberg”.

team-member-img
June 2014

Grondig verbouwd.

Enige jaren geleden heeft de huidige eigenaar “De Wijnberg” Het restaurant het terras en de keuken grondig verbouwd. Er is ook begin gemaakt met de kamers om deze te renoveren. Het restaurant is elke dag van het jaar open behalve 1 januari en 31 december. Op onze website vindt u de menukaart de arrangementskaart een lunchkaart en nog een kaart voor groepen en partijen.

team-member-img
2016

Beste 100 terrassen van Nederland

Voor het hotel is een royaal terras welke de afgelopen jaren steeds bij de beste 100 terrassen van Nederland wordt gekozen. Hier kunt u dan ook aangenaam genieten in het centrum van Hanzestad Bolsward.
Regelmatig zijn er in de zomer optredens op het terras.

1885

“De Wijnberg”

1990

“De Wijnberg” is verhuisd

March 1991

De naam Wijnberg

June 2014

Grondig verbouwd.

2016

Beste 100 terrassen van Nederland